Home > Wat is anders
beijing

Wat is anders

Geen “Sit-In-coach” in China

Autocarreizen in China zijn heel erg verschillend met dit soort reizen in Europa en Amerika. De dienstverlening van de meeste Chinese reisagentschappen moet vaak aan kwaliteit inboeten omwille van overdreven “Tourist Shopping” waarbij gids en chauffeur commissie krijgen op de dingen die jij koopt. Dit is alom bekend in Beijing en in andere Chinese steden.

Wij bieden dit soort autocarreizen NIET aan maar leveren Privé Service in de plaats. De kost hiervan gaat in hoofdzaak naar het salaris van de lokale gidsen. Met openbaar vervoer zoals metro en bus verzorgen wij de transfers en zo profiteert u als reiziger van hetgeen hierdoor aan kosten uitgespaard wordt.

Geen Tourist Shopping

Voor alle producten van GoGoBeijing.com geldt een strikt No Shopping beleid.

Deze praktijken doen afbreuk aan de reizigerservaring en brengen de integriteit van de relatie tussen reizigers en gidsen in het gedrang.

Het idee dat reizigers naar toeristenshops moeten gebracht worden waar zij dan veel geld spenderen aan overprijsde goederen, zit diep geworteld in het Chinees toerisme. Vaak krijg je eerst een korte workshop waarbij je uitgelegd wordt hoe producten als parels, jade, zijde of cloisonné geproduceerd worden.

Vervolgens kom je in een winkel met vaak afmetingen van een magazijn, dat volgestouwd is met veel te duur geprijsde goederen. De gids en het Chinees reiskantoor krijgen uiteraard een flinke commissie op het bedrag dat toeristen spenderen.

Wij begrijpen dat je tijdens het reizen wil shoppen, maar je kan beter naar warenhuizen of vrije markten gaan waar ook de lokale bevolking zijn aankopen doet. Onze erkende lokale gidsen wijzen je graag de weg.

Lokale gidsen

In je eigen stad ken je vast verhalen van verborgen bezienswaardigheden, de hippe bars en de beste plekjes om een hapje te gaan eten. Maar op reis ben je plots de nieuwe persoon in een vreemde stad. Daarom is het zinvol dat een lokaal iemand je helpt met het ontdekken van deze nieuwe plek.

Al onze gidsen zijn lokale mensen en volledig bezoldigd werknemer van het bedrijf. Met veel plezier helpen zij jou om de steden dieper te verkennen.

Lokaal transport

Je reist samen met je gids en je ontdekt snel de lokale gebruiken van de stad.

Waar mogelijk gebruik je lokaal transport, daardoor kom je pal in het centrum van de actie te staan en beweeg je je tussen de gewone mensen.

Fiets, Metro en Bus worden in Beijing en Shanghai gebruikt. Maar in sommige steden voorzien we privé car service omdat het openbaar vervoer er eerder een knoeiboel is… Dit geldt voornamelijk voor de bestemmingen van GoGo per trein, waardoor je veel beter het echte China in kleine en middelgrote steden kan ontdekken.

Lokale accommodatie

Wij raden je aan om accomodaties zelf te boeken. Onze aanbevelingen rond accomodaties gaan enkel over de speciale dingen i.e. een courtyard hotel of een guest house in Beijing, een traditioneel guesthouse in de oude stad Pingyao of een lokale residentie in de watersteden Wuzhen of Tongli…. Bovendien focussen wij enkel op centraal gelegen hotels die vlot bereikbaar zijn met het openbaar vervoer. Deze norm hanteren wij over het hele land.

Lokale maaltijden

Bij geen van onze prijzen en programma’s zijn maaltijden inbegrepen. Lokale gidsen tonen je de lijst met mogelijkheden voor lokale snacks, lokale specialiteiten of als je wenst westerse gerechten. Indien de accommodatie door ons geregeld wordt dan is ontbijt altijd inclusief.

GoGo Per Trein

Sommige bestemmingen bieden we aan onder GoGo per Trein, waardoor je veel van het echte China in kleine en middelgrote steden kan ontdekken. 

Het comfortabele systeem van China’s hogesnelheidstreinen laat ons toe om heel wat 2-3 daagse reizen aan te bieden met bestemmingen als Xian, Datong, Pingyao, Shaolin Kungfu of zelfs Shanghai en de omliggende steden met Suzhou, de watersteden en Hang Zhou. Pakketdiensten worden aangeboden inclusief treintickets H/T, lokale gidsen, entreegelden en hotel accomodaties (optioneel).

Contacteer ons voor meer informatie

Partners
Contacteer Ons
  • info@gogobeijing.com
  • Beijing · Shanghai · Xian
  • Belgium · Denmark · Sweden
  • Nederland · France · Germany
  • Australia · New Zealand
Volg ons op
Beijing Tours Beijing Tours Beijing Tours Beijing Tours