De Mount Everest

×

Foutmelding

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (regel 579 van /data/sites/web/hellowbe/subsites/chinareizeninfo.hellow.be/includes/menu.inc).

Of je er nu naartoe gaat om te fotograferen of simpelweg om je ogen uit te kijken, we heten je van harte welkom op het “dak van de wereld”: de Mount Everest. In deze trip zijn iconische bezienswaardigheden inbegrepen zoals het Potala-paleis, de Mount Everest en het heilige Yamdrok Lake, ook zal je vaak de authentieke boeddhistische cultuur ervaren. Het Rongbuk-Klooster, (het hoogstgelegen klooster ter wereld) en Palgor Chorten, een pagode met 100.000 boeddha`s, worden natuurlijk ook niet overgeslagen. 

Geniet van een once in a life time ervaring in het Everest Base Camp. Een toegewijde, ervaren lokale gids zal zorgen voor je veiligheid  en maximale comfort inclusief een speciaal geprepareerd westers ontbijt in het Everest Base Camp.

Dag: 
1
Lhasa Transferservice

De gids en chauffeur heten je van harte welkom op de luchthaven of het treinstation en zorgen voor een vlotte transfer naar het hotel.

Om hoogteziekte te voorkomen wordt het je aangeraden rustig aan te doe bij aankomst in Lhasa. Enkele symptomen van hoogteziekte zijn: abnormale vermoeidheid en hoofdpijn. Bij het maken van de reisroute is er rekening mee gehouden dat er enige tijd nodig is om te acclimatiseren. Als je hulp nodig hebt, kun je altijd terecht bij je gids. Voel je je goed? Verken dan op je gemak de prachtige oude stad.

Dag: 
2
Lhasa (B)

Beklim de iconische bezienswaardigheid genaamd Potala-Paleis. Je ziet er veel boeddhistische geschriften, muurschilderingen en standbeelden die kostbaar gedecoreerd zijn. Een lokale gids vertelt over de interessante geschiedenis van het paleis. Het paleis wordt beschouwd als het hart van Tibet en is tevens het beroemdste symbool van de autonome regio. 

Later breng je een bezoek aan het Klooster van Drepung. Het klooster is beroemd vanwege het feit dat er jaarlijks het grootste Tibetaanse festival wordt gehouden. Als je in augustus gaat, heb je kans om zelf het Shoton Festival mee te maken.

De Barkhor Street is gelegen in het centrum van Lhasa rondom de Jokhangtempel. Barkhor betekent “iemand die een rondgang maakt om een heilige plaats”. De Barkhor Street is de oudste straat van Lhasa. Veel mensen noemen Barhkhor “het raam van Tibet” omdat het een typische afspiegeling is van het Tibetaanse leven. Het is een magische plaats, vol met wonderen en  mysteries die worden gelinkt met Tibet

Dag: 
3
Lhasa (B)

Ervaar twee van de beroemdste tempels en kloosters in Lhasa. Bezoek op een hoogte van 3700 meter het spirituele hart van het Tibetaans boeddhisme: de Tempel van Jokhang. Je zal zeker veel pelgrims zien die zich ter aarde werken nabij de tempel. Doe mee, en ga in de cirkel rondom de Jokhang Tempel staan om te bidden zoals de lokale mensen.

Bekijk het debat tussen monniken in het Klooster van Sera op een hoogte van 4000 meter. Het Klooster van Sera is het tweede klooster van Tibet en er wordt van elke dag (behalve op maandag) een debat gehouden tussen de monniken die met veel toewijding de Boeddhistische geschriften bestuderen.

Dag: 
4
Lhasa - Yamdrok Yumtso Lake en de Karola-Gletsjer - Shigatse (B)

Vandaag vervolg je je avontuur richting het zuiden naar Shigatse, nabij het heilige Yamdrok Lake.

Even iets anders: geen kloosters maar een fantastisch meer. Het Yamdrok Lake lijkt te mooi om waar te zijn. Als het weer meezit, kun je genieten van een heerlijke picknick bij het meer met lekkere sandwiches, groente en fruit. Op zonnige dagen is het meer turquoise, en behoort tot de top 4 van heilige meren in China.

De fantastische Karula-Gletsjer mag natuurlijk niet ontbreken op het programma. Ijstorens en elegante patronen zijn de hoogtepunten van de Karula-Gletsjer die tot de top 3 gletsjers in Tibet behoort.

Het Klooster van Tashilhunpo is de oudste en grootste Gelugpaklooster van Tibet. Hier zie je een gigantisch standbeeld van de toekomstige boeddha, de grootste van zijn soort ter wereld. Het standbeeld is versierd met kostbare parels, turquoise edelstenen, koraal en barnsteen. Na het klooster staat een bezoek aan een levendige markt op het programma om het bruisende lokale leven te ontdekken. 

Overnachting in Shigatse.

Dag: 
5
Shigatse - Tingri (Shegar) – Klooster van Rongphu (B)

Na het ontbijt ga je verder richting het dak van de wereld. De rit duurt zo'n 4 uur, bij aankomt in het MEB zal je de Mount Everest voor je zien. Het zal je een gevoel van sensatie en succes bezorgen om de grootste berg ter wereld zo voor je te zien; een echt uniek moment.

Bezoek het Klooster van Rongphu, dat is gelegen nabij het kamp. Aanschouw met eigen ogen het harde leven van de monniken en nonnen. Op een hoogte van 5100 meter is dit het hoogstgelegen klooster ter wereld.

Overnachting in het Klooster van Rongphu (tent of pension).

Dag: 
6
Klooster van Rongphu - Everest Base Camp – Tingri - Shigatse

Vandaag begint de dag vroeg om de zonsopgang te bekijken. Na de prachtige zonsopgang vervolg je je weg met een stevige wandeltocht naar het photo point om foto's te maken van de prachtige Mount Everest.
Na de fotosessie wordt er teruggereden naar Shigaste, waar je 's avonds incheckt in het hotel. 

Overnachting in Shigaste.

Dag: 
7
Shigatse – Lhasa (B)

Vandaag staat in het teken van je terugrit naar Lhasa. Op deze 5 uur durende rit langs de legendarische Yarlung Tsangpo, die beschouwd wordt als de belangrijkste rivier van Tibet, zie je fantastische landschappen en krijg je het speciale gevoel van reizen in de wildernis, ver weg van de moderne wereld. 

Bij aankomst in Lhasa check je in bij het hotel, en geniet je vervolgens van je vrije namiddag.

Overnachting in Lhasa.

Dag: 
8
Lhasa – Departure (B)

Na het ontbijt begeleidt je gids je naar de luchthaven of het treinstation. Op naar je volgende bestemming!

Inbegrepen: 
 • Inreisvergunning Tibet. 
 • Professionele Engelstalige Tibetaanse privégids.
 • Entree bezienswaardigheden.
 • milieuvriendelijk busvervoer van Rongpuk naar het Everest Base Camp. 
 • Servicekosten reisbureau.
 • Tweepersoonskamer in lokaal 3* hotels in Lhasa en Shigatse. In het Klooster van Rongphu wordt er gebruikt gemaakt van een tent of logeerbed. 

 

Visa information: 

Inreisvergunning Tibet (TTB permit)

Wat is een inreisvergunning voor Tibet?

Een inreisvergunning voor Tibet wordt uitgegeven door het Tibet Tourism Bureau (TTB). Zo`n inreisvergunning wordt daarom ook wel TTB permit (Tibet Tourism Bureau permit) genoemd. Een inreisvergunning is vereist voor een bezoek aan Tibet en moet je laten zien bij aankomst op de luchthaven, bij het kopen van een vlieg- of treinticket en bij groepsreizen met een Land Cruiser. Je inreisvergunning wordt geregeld door het reisbureau waarmee je jouw reis hebt geboekt.

Inreisvergunning Tibet voor buitenlandse bezoekers

Opmerking: je inreisvergunning voor Tibet bestaat uit twee pagina`s. Bij het ontbreken van een pagina is het onmogelijk Tibet binnen te komen. Het wordt je aangeraden je inreisvergunning te controleren voordat je naar Tibet gaat. De inreisvergunning wordt gratis uitgegeven door het China Tibet Tourism Bureau.

Wie moet een inreisvergunning bij zich dragen?

Houders van een niet-Chinees paspoort zoals burgers van de Europese Unie, de Verenigde Staten, Australië , Canada, India, enz.

Taiwanese toeristen die geen geldig identiteitsbewijs van China hebben.

Overzeese Chinese toeristen die geen geldig identiteitsbewijs van China hebben.

Opmerking: Burgers afkomstig uit Hongkong en Macau met een geldig paspoort van de Speciale Administratieve Regio Hongkong, een Home-Visiting Certificate of een inreisvergunning om van en naar Hongkong/ Macao te reizen, hebben geen inreisvergunning voor Tibet nodig.

Hoe moet je een inreisvergunning voor Tibet aanvragen?

Om een inreisvergunning voor Tibet aan te vragen is het volgende vereist:

 • Werk een gedetailleerd reisprogramma uit en boek een tour bij een Chinees reisbureau.
 • Betaal voor de gids die je begeleidt tijdens je dagelijkse rondleidingen (je reisbureau zal dit voor je regelen).  
 • Huur een voertuig (normaal gesproken een auto met vierwielaandrijving) voor je vervoer buiten Lhasa ((je reisbureau zal dit voor je regelen).  
 • Maak een voorschot over naar het reisbureau via PayPal of jouw bank.
 • Stuur een scan van je paspoort en een scan van je Chinese visum.
 • Regel een adres in China (hotel, pension of lokaal agentschap) waarop je je inreisvergunning Tibet kunt ontvangen of laat het over aan jouw reisbureau.

Contacteer ons voor meer informatie

Zin in een avontuur?

Neem vandaag nog contact op!