De oude zijderoute

×

Foutmelding

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (regel 579 van /data/sites/web/hellowbe/subsites/chinareizeninfo.hellow.be/includes/menu.inc).

Vroeger diende de zijderoute als een brug tussen oost en west. Met het verstrijken van de tijd is slechts de naam van de zijderoute overgebleven. Deze zijderoute-tour is een perfecte combinatie van moderne cultuur en oude beschaving. 

Tijdens deze expeditie rijd je met de auto of maak je gebruik van de trein. Dit is misschien wat “meer gedoe” dan vliegen maar denk eens aan de mensen van vroeger. In feite werd deze tour stapje voor stapje gemaakt. De Chinese Muur, het Terracottaleger, de Mogao-grotten van Dunhuang, de Jiaohe-ruïnes van Turpan en de Bund in Shanhai; al deze bezienswaardigheden zijn als parels uitgestrooid over het landschap. We proberen ze allemaal aan je te laten zien.

Dag: 
1
Aankomst LanZhou – Nachttrein naar Jiayuguan (L)

De gids en chauffeur ontmoeten je op het vliegveld/ treinstation. Geniet vervolgens van een korte rondleiding door Lanzhou inclusief de Bridge of the Yellow River. Probeer zeker eens een lokale specialiteit: Lanzhou Noodles.

Transfer naar het treinstation, waarna je de nachttrein neemt naar Jiayuguan.

 

Dag: 
2
De Chinese Muur bij Jiayuguan (B)

De gids ontmoet je op het treinstation. Transfer naar Jiayuguan Great Wall Pass Zone. 

Jiayuguan is een van de belangrijkste en majestueuze militaire forten in China, en wordt beschouwd als “de beste doorgang ter wereld”. Je volgende stop is de eerste vuurtoren van de Chinese Muur, die tevens het westelijke einde vormt van de Chinese Muur. De 56 meter hoge toren staat op een rotswand van de Gobiwoestijn, nabij de rivier de Talai.

Vervolg je weg richting de Wei-Jin Kunstgalerij. De Wei-Jin Mural Brick Tomb is een grote groep van meer dan 1400 tombes, gebouwd tussen de 3de en 5de eeuw tijdens de Wei- en Jin-dynastie. De Wei-Jin Mural Brick Tomb wordt beschouwd als de grootste ondergrondse galerij ter wereld, het beschikt over een grote collectie van muurschilderingen die een goede afspiegeling is van de 1500 jaar oude cultuur. 

Overnachting in Jiayuguan Pass.

Dag: 
3
Jiayuguan - Dunhuang (B)

`s Morgens ontmoet je je gids in het hotel waarna de transfer naar Dunhuang plaatsvindt. Deze rit duurt ongeveer 4 uur.

Daarna gaan we kameelrijden over de “Zingende Zandberg”, om vervolgens aan te komen bij het Crescent Lake. Zoals de naam al doet vermoeden, hoor je de Zingende Zandberg “zingen” wanneer het waait of als je van de helling afglijdt. Tussen het eindeloze zand bevindt zich het Crescent Lake (“het Halve Maan Meer”). Vanwege de verschuiving van de woestijn is dit meertje -in de vorm van een halve maan- in duizenden jaren nog niet opgedroogd.  

Dag: 
4
Dunhuang, Mogao-Grotten, Turpan (B)

Ochtendrit naar de bekende Mogao-Grotten.

De Grotten van Mogao zijn rijk aan prachtige muurschilderingen en boeddhistische standbeelden en vormen het hoogtepunt van vandaag. De opgraving begon in de 3de eeuw tijdens de Jin-dynastie en ging door tijdens de daaropvolgende dynastieën. Tegenwoordig zijn er 735 grotten in totaal, 45.000m2 aan muurschilderingen en 2415 boeddhistische standbeelden. Als tweede staat het Dunhuang Museum op het programma. Hier leer je meer over de stad Dunhuang en de ontwikkeling van de oude zijderoute.

Vervolgens neem je in Xinjiang de hogesnelheidstrein richting Turpan. Onze lokale gids zal je ontvangen op het treinstation en begeleidt je naar het hotel.

Dag: 
5
Turpan Travel (B)

Na het ontbijt ga je de oude stad Jiaohe bezoeken. Deze oude stad kent een geschiedenis van 2300 jaar en je kunt de vergane glorie nog steeds terugzien in de ruïnes.  Daarna staat de Karez Well op het programma, deze waterput heeft 4000 jaar lang een belangrijke rol gespeeld in de irrigatie en de toevoer van drinkbaar water voor de regio. De laatste stop is de 44 meter hoge, kegelvormige pagode genaamd Emin Mnaret. De pagode is in 1777 gebouwd, heeft een islamitisch uiterlijk en is de grootste oude toren in Xinjiang.

Dag: 
6
Turpan – Urumqi (B)

Ochtendrit richting Urumqi. Onderweg zie je vele mooie bezienswaardigheden.

De trip vervolgt zich richting de Bizaklik Thousand Buddha Caves, de oude stad Gaochang en de Vlammende Bergen. De Bizaklik Thousand Buddha Caves zijn voor het eerst opgegraven tijdens de Zuidelijke en Noordelijke dynastieën (van de 4de tot de 6de eeuw). De opgravingen werden voltooid In de Yuan-dynastie(13de eeuw). De kleurrijke muurschilderingen en de levendige boeddhistische standbeelden laten de ontwikkeling van boeddhisme en de geschiedenis van de streek zien. Gaochang is een andere ruïne van de oude stad Turpan en kent een geschiedenis van meer dan 2000 jaar oud.

Niet ver van de oude stad Gaochang liggen de Vlammende Bergen, waar het wel zo`n 47.8º kan worden in de zomer, vandaar de naam. Als het dagprogramma erop zit, ga je onder begeleiding van een gids terug naar Urumqi. 

Dag: 
7
Urumqi (B)

Vandaag staat in het teken van de Xinjiang International Grand Bazaar en het Xinjiang Regional Museum. Na het ontbijt staat als eerste de grote bazaar op het programma.

De Xinjiang International Grand Bazaar was voltooid in 2003. “Bazaar” betekent “markt” in het Oeigoers. De bazaar speelt de rol van belangrijkste communicatiekanaal in Xinjiang en is tevens een belangrijke handelsplaats. Met een totale oppervlakte van 100.000.m2 is het de grootste bazaar ter wereld. De International Grand Bazaar heeft een traditionele islamitische stijl, verder zijn er vele handelsactiviteiten tussen mensen waardoor Xinjiang volledig op de kaart wordt gezet. 

Het Xinjiang Regional Museum is een groot historisch museum. Het museum werd in 1953 gebouwd als onderdeel van het People`s Park. In 1962 werd het museum herbouwd en uitgebreid tot haar huidige vorm. Het huidige museum is gebouwd in een semimoderne stijl met traditionele architecturale kernmerken van etnische minderheidsgroepen uit de regio. Het is een zeer solide structuur met een 30 meter hoge koepel. Vanuit het gebouw heb je een prachtig uitzicht over de stad. 

Dag: 
8
Vertrek Urumqi (B)

Na het ontbijt begeleidt je gids je naar de luchthaven. Op naar de volgende bestemming!

Inbegrepen: 
  • Engelstalige privégids 
  • Transferservice met privébus onder begeleiding van een gids 
  • Entree bezienswaardigheden
  • Tickets nachttrein naar Jiayuguan Pass. Tickets hogesnelheidstrein naar Turpan
  • Tweepersoonskamer in een lokaal traditioneel pension of 3* hotel met dagelijks ontbijt

 

Zin in een avontuur?

Neem vandaag nog contact op!