Guilin: Yangshuo - Longsheng

×

Foutmelding

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (regel 579 van /data/sites/web/hellowbe/subsites/chinareizeninfo.hellow.be/includes/menu.inc).

De bergen en rivieren in Guilin zijn de mooiste ter wereld. Reizen is hier meer dan slechts cruisen en hiken. Onze Guilin-tours bieden je een mogelijkheid aan waarbij je op verschillende manieren kunt reizen.

Yangshuo is een stad die in de schaduw ligt van prachtige karstgebergtes langs de rivier de Li. Je zult versteld staan van het buitengebied met al zijn  indrukwekkende uitzichten. `s Avonds kun je genieten van een lekker kopje thee in de West Street van het “Aarde Dorp” Yangshuo.  

Welke natuurlijke schoonheid is nou mooier dan het prachtige landschap van Longsheng? Dit reispakket laat je je ogen uitkijken vanwege de prachtige bezienswaardigheden zoals de Dragon`s Backbone Rijstterrassen en de kartsbergen. 

Dag: 
1
Aankomst Guilin – Yangshuo

De gids en chauffeur zullen je hartelijk verwelkomen op de luchthaven van Guilin. Nadat je kennis hebt gemaakt met je gids en chauffeur vindt meteen de transfer plaats naar het guest house in Yangshuo. Geniet van je vrije tijd in de West Street.

Dag: 
2
Reizen Yangshuo (B)

Geniet van een vrije dag in Yangshuo!

Dingen om te doen: Fietstochten en bamboe-raften in Yangshuo. 

Huur een fiets in de West Street en begin je fietstocht van vandaag in Yangshuo. Het beste kun je over de landwegen richting de Drakenbrug fietsen. De Yulong-vallei biedt je prachtige, landelijke uitzichten. Het is erg leuk en ontspannend om te fietsen langs de rijstvelden, boomgaarden en oude dorpjes. Op je fietstocht kom je zeker lokale boeren en spelende kinderen tegen, maar ook dieren zoals waterbuffels, koeien en eenden. Deze fietstocht geeft je zeker een verfrissende inkijk op het boerenleven in landelijk China.

Na een fietstocht van zo`n twee uur over de landwegen in de Yulong-vallei, kom je aan bij de Gouden Drakenbrug. Daar kun je een bamboevlot huren om vervolgens al raftend over de vredige Yulong te gaan. Het is waarschijnlijk de meest ontspannen en recreatieve manier om van de vredige landelijke omgeving te genieten. Eenmaal klaar, kun je terugfietsen naar West Street, je fiets inleveren en genieten van een welverdiend kopje koffie of een lekker koud biertje.

Dag: 
3
Reizen Yangshuo (B)

Geniet wederom van een vrije dag in Yangshuo.

Dingen om te doen: tour met de tuktuk door het landelijke gebied van Yangshuo en de avondshow “Liu San Jie”.

Vraag bij je gids naar een tuktuk-tour om de akkers en woningen van de lokale boeren te bekijken. Het landschap van Yangshuo, met de kalksteenheuvels, rijstvelden en rustige riviertjes is het ultieme beeld van landelijk China. Een tuktuk-tour is een geweldige manier om het schilderachtige landschap, oude dorpjes en bruisende lokale markten te ontdekken. 

Avondshow: “Impression of Liu San Jie”
Deze muzikale avondshow wordt in Yangshuo op rivier de Li opgevoerd en is een werk van de beroemde filmregisseur Zhang Yimou. De cast bestaat uit lokale dorpsbewoners die tot de Zhuang behoren, de grootste etnische minderheid in China.

Dit kleurrijke, muzikale spektakel maakt gebruik van liedjes, beeldspraak, dreunende muziek, vrolijke kostuums en verlichting om de hartverwarmende legende van Liu San Jue (刘三姐 “de derde dochter van Liu”) tot leven te brengen.  

Dag: 
4
Yangshuo – Longsheng (B, D)

`s Morgens komt je lokale Engelstalige gids je ophalen in de lobby van het hotel, waarna je in de privé-auto stapt op weg naar Longsheng

Tijdens de autorit naar Longsheng zie je de vele spectaculaire Dragon`s Backbone Rijstterrassen. De rijstterrassen zijn 650 jaar geleden met de hand gemaakt. Het is een meesterstuk van natuur en vakmanschap van de mensen van weleer. Klim de heuvel op voor een fantastisch uitzicht!

Hoewel je een flink aantal stappen moet nemen, zal het prachtige uitzicht over de geweldige terrassen die zich uitstrekken over de bergen alles goedmaken. In het gebied zijn veel dorpjes waar voornamelijk etnische minderheden wonen. Hun huizen zijn grotendeels gemaakt van hout. Bezoek zeker eens zo`n dorpje en ervaar zelf hoe de mensen van de Zhuang leven. Na afloop van de tour zal je onder begeleiding van je gids teruggaan naar het hotel.

Welkomstdiner en overnachting in het gastenverblijf op de top van de berg.

Dag: 
5
Longsheng – Guilin Travel (B)

Geniet van je vrije ochtend. Wandel gerust rond op de berg.

`s Middags ga je de berg af en vindt de transfer naar Guilin plaats. In het hotel check je in, waarna de rest van de dag ter vrije besteding is.

Dag: 
6
Vertrek Guilin

Na het ontbijt begeleidt je gids je naar de luchthaven. Op naar de volgende bestemming!

Zin in een avontuur?

Neem vandaag nog contact op!