Panorama Trip in Tibet

×

Foutmelding

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (regel 579 van /data/sites/web/hellowbe/subsites/chinareizeninfo.hellow.be/includes/menu.inc).

Tibet, het “dak van de wereld”, heeft al honderden jaren een magische aantrekkingskracht op reizigers. Velen onder hen beschouwen deze trip als een “must” die je een keer in je leven moet doen: Het ontzagwekkend plateau landschap, de overweldigende toegewijde godsdienst, het verwelkomen en het vriendelijke Tibetaanse volk met hun eeuwenoude gewoonten en tradities . Eens je het land betreedt, kom je in één van de meest geïsoleerde plaatsen ter wereld.

 

Dag: 
1
Aankomst in Lhasa

De gids en de chauffeur zullen je opwachten aan de luchthaven/treinstation en daarna is er transfer naar het hotel voor rust.

Dag: 
2
Lhasa (B)

Ontbijt, daarna volledige dag Lhasa city tour, je bezoekt:

Het wereldberoemde Potala Palace is gelegen op de “Rode Berg” ten westen van oud Lhasa. Het werd oorspronkelijk gebouwd in de jaren 640 gedurende het bewind van koning Songstan Gampo. Het gebouw met zijn 13 verdiepingen staat op 117 meter hoogte en heeft meer dan 1,000 kamers en bedekt een oppervlakte van 130,000 vierkante meters. Het ganse gebouw is gemaakt van steen en hout, met muren, gemiddeld 3 meter dik.

De Jokhang Tempel, gelegen in het midden van oud Lhasa, was oorspronkelijk gebouwd in 647 na Christus. Er wordt verteld dat de plaats persoonlijk uitgekozen werd door de vrouw van koning Songstan Gampo, de Tang-prinses Wen Cheng. Het werd gebouwd door vaklui uit Tibet, China en Nepal en vertoont dus verschillende architecturale stijlen. De Jokhang is het spirituele centrum van Tibet en de meest heilige bestemming voor alle Boeddhistische pelgrims.

De Barkhorstraat vindt men in het hart van Lhasa en omringt de tempel van Jokhang. Het betekent ‘de binnen cirkel/kring van de pelgrim’ en is de oudste straat van Lhasa. Heel wat mensen noemen deze straat “het venster van Tibet” omdat het een typische weerspiegeling is van het Tibetaanse leven. Het is een magische plaats, vol mysterie en bewondering die verbonden zijn met Tibet.

Dag: 
3
Lhasa - Yamdrok Yumtso Lake – Gyantse (B)

Ontbijt in het hotel. In de voormiddag rit naar Shigatse, je rijdt langs het “Heilig Meer - Meer Yamdrok Yumtso”.

Als één van de drie heilige meren, wordt dat van Yamdrok Yumtso als de vrouwelijke bewaker van het Boeddhisme in Tibet aanzien. De mensen geloven dat het hen zal zegenen en beschermen. Elk jaar komen talrijke devote volgelingen vanuit Tibet of van andere plaatsen naar hier op pelgrimstocht.

Bij aankomst wandeling langs de oude Gyantse straat, die meer dan 600 jaar oud is. Oude Tibetaanse constructies vormen een lijn in de straat en je zal je er rustig en vredig voelen, ver van de steden.

Overnachting in Gyantse.

Dag: 
4
Gyantse – Shigatse (B)

Ontbijt in het hotel en ochtendrit naar Shigatse, bij aankomst bezoek aan het Tashilhunpo klooster:

Het Tashilhunpo Klooster is het oudste en grootste Gelugpa klooster in Tibet. Hier zie je een reusachtig beeld van de Toekomstige Boeddha, het grootste van zijn soort ter wereld, versierd met waardevolle parels, turkooizen , koraal en amber. Je gaat dan verder naar een levendige markt om het opmerkelijke lokale leven te ondervinden.

Overnachting in Shigatse.

Dag: 
5
Shigatse – Lhasa (B)

Ontbijt in het hotel. Vandaag rijd je terug naar Lhasa (5 uur) langs de legendarische rivier Yarlung Tsangpo, de moederrivier van Tibet. Tijdens de rit zie je het fantastisch landschap van de vallei en de besneeuwde bergen en je krijgt een bijzonder gevoel van reizen in de wilde natuur, ver van de beschaving.

Na aankomst, inchecken in het hotel. Daarna vrij voor de rest van de dag.

Overnachting in Lhasa.

Dag: 
6
Lhasa – Vertrek (B)

Ontbijt in het hotel

Transfer naar de luchthaven / treinstation en einde van de trip.

Inbegrepen: 
 • Prive Engelssprekende Gids
 • Transfer service met gids en prive busje
 • Entreegelden voor de vermelde bezienswaardigheden
 • Toegangspermit voor Tibet
 • Traditionele stijl Guesthouse of 3 sterren hotels, twin kamer delend met dagelijks ontbijt
Visa information: 

Toegangspermit Tibet:

Wat is een toegangspermit voor Tibet ?

Het toegangsbewijs voor Tibet wordt uitgegeven door het Tibetaans Toeristisch Bureau. Het wordt ook TTB-permit genoemd. Sommige mensen noemen het ook een “Tibet-visum” of een “Lhasa-visum”. Je hebt het nodig om Tibet binnen te komen. Wanneer je naar Lhasa vliegt, zal je deze TTB-permit moeten tonen bij het inchecken op de luchthaven. Verder zal je het document ook moeten tonen wanneer je een vlucht of een trein boekt naar Lhasa. De TTB-permit is ook nodig voor groepen die reizen met een landcruiser maar dit zal geregeld worden door het reisbureau waarbij je de reis hebt geboekt.

TTP voor buitenlandse reizigers : Tibet Travel Group List

Noteer dat er twee bladzijden toegevoegd zijn aan je TTB-permit en je kan niet in Tibet binnen als er een blad ontbreekt. Dus controleer goed je TTB-permit voor je je vlucht neemt. De TTB wordt kosteloos uitgegeven bij het China Tibet toeristisch bureau.

Wie moet een TTB-Permit bij zich hebben ?

 • Niet-Chinese paspoorthouders zoals burgers uit de VS, het Verenigd Koninkrijk, Australiërs, Canadezen, Indiërs, Duitsers, enz.
 • Toeristen uit Taïwan die geen geldige Chinese identiteitskaart hebben
 • Overzeese Chinezen die geen Chinees paspoort of identiteitskaart hebben

Opgelet: De burgers van Hong Kong en Macao die een SAR-paspoort hebben, een “thuis-bezoek”-certificaat of een toestemming om te reizen naar en vanuit Hong Kong en Macao, hebben de TTB niet nodig.

Hoe een TTB-Permit aanvragen (Tibet Visum) ?

Om een TTB-permit te verkrijgen heb je volgende zaken nodig:

 • Werk een gedetailleerd reisplan uit in Tibet en boek het bij een Chinees reisagentschap
 • Betaal voor een gidsbeurt voor elke dagreis (het reisbureau zal dat voor jou in orde brengen)
 • Huur een wagen (normaal een 4WD) voor je vervoer buiten Lhasa. (ook dat wordt door je reisbureau geregeld)
 • Stuur een voorschot naar je reisbureau via bankoverdracht of PayPal.
 • Stuur een scan van de informatie op je paspoort en je China visum.
 • Regel een gedetailleerd adres in China (hotel, gasthome of lokaal agentschap) om zo je TTB–permit toegestuurd te krijgen of om het te ontvangen van je reisbureau.

Zin in een avontuur?

Neem vandaag nog contact op!